MUTLULUK, HAYIR’LA GELECEK
Türk halkının önünde bir referandum seçimi var…
Bu seçim, 16 Nisan 2017’de gerçekleşecek.
Anayasamızın değişikliği için, HAYIR ve EVET tercihleri yapılacak.
Toplumun başta siyasi partiler olmak üzere her kesimi bu konuda tercihini belirtiyor.
İktidar partisi AKP ve onun koltuk değneği MHP’nin tabanı hariç yönetimi evet için var güçleriyle çalışmaya devam ediyor. Devletin tüm olanaklarını sonuna kadar kullanıyorlar. Kendi geleceğini bu referanduma bağlamış durumda.
15 yıldır ülke yönetimini elinde tutan bu iktidar, başarısızlığını Anayasa’da getirdiği rejim değişikliği ile örtmeye çalışıyor.
Dünyada örneği çok az görülen, insana hiçbir faydası olmayan, tamamen korku imparatorluğu yaratan tek adam yönetimini baskı ve şiddetle halkın önüne koyup dayatıyor.
Anyasa değişikliği, baskı, sindirme, her şeyi tek adamın iradesine bırakan bir yönetim anlayışı ile önümüze konuyor.
Halkımız buna evet veya hayır diyecek.
Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkemizin emperyalist işgalden temizlenip Cumhuriyet yönetimi kurulurken, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” denmiştir. Yasama, Yargı, Yürütme tamamen birbirinden ayrılmış, en iyi yönetim şekli olarak Cumhuriyet seçilmiştir. İlerleyen süreçte de idari yapı iyileştirilerek çok partili döneme geçilmiştir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu ve Parlamenter sistem hayata geçmiştir.
Halkın meclisi seçilip bu 23 Nisan bayramı olarak çocuklara armağan edilmiştir.
Yok olan bütçeyle Cumhuriyetimiz gelişip bugünlere gelmiştir.
Ülkenin yönetimine gelen sağ iktidarlar, kaynakları hovardaca kullanarak, tüm yaratılan değerleri özelleştirme adı altında har vurup harman savurmuşlar ve ülke yaşamını mutsuzluğa sürüklemişlerdir.
Bir ülkede yaşayan insanların mutluluğu aşağıdaki faktörlerle belirlenir.
Eğitim,
Sağlık,
Toplumsal yaşam,
Aile hayatı,
Ekonomik durum,
Yönetim ve Güvenlik,
İklim ve coğrafya,
İş güvenliği, işsizlik oranı,
Siyasi özgürlükler,
Cinsel eşitlik,
Kişisel psikolojik mutluluk…
Dünya 2017 Mutluluk Raporunda ülkemiz 155 ülke arasında 69 uncu sırada… Oldukça içler acısı. Malezya, Şili, Küba, Peru, Hırvatistan, Polonya, Yunanistan gibi ülkelerin çok arkasında.
Önde olan Norveç, Danimarka, İsveç, İsviçre, Hollanda, İrlanda, Avustralya gibi ülkelerin tamamı Demokrasiyle yönetilmekteler. Halkın iradesinin meclislerine yansıdığı, kuvvetler ayrılığı ilkesiyle Yasama, Yargı ve Yürütmenin tamamen birbirinden bağımsız olduğu bu ülkelerde, yukarıda belirttiğimiz faktörlerin içerdiği alanlarda huzur ve refahın olduğunu görüyoruz.
Bu örneklerin yaşandığı bir dünyada, tek adam diktatörlüğünü, halk HAYIR diyerek gündeminden kaldıracak, mutlu bir ülke olma özelliğine kavuşacaktır.
Aydınlık, yoluna devam edecektir.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.